" />

Blog

Yüzmek Diğer Sporlara Göre Neden Daha Faydalıdır?

Yüzmek Diğer Sporlara Göre Neden Daha Faydalıdır?

Her tür egzersizin kendine özgü iyi yönleri vardır. Ancak, yüzme birkaç önemli açıdan diğer aerobik egzersizlerine göre daha fazla olumlu özelliğe sahiptir. Birincisi, suda hareket ediyor olmanız, kemiklerinizi ve kaslarınızı, diğer sporlara göre, yerçekiminin sınırlayıcı gücünden daha fazla uzaklaşabilmesini sağlar. Bu özelliği ile yüzmek, sağlık problemleri olan insanlar için bir sağlık kaynağı haline gelir.

Permakültür Bahçe Nedir?

Permakültür Bahçe Nedir?

Bahçe tasarımında geleneksel bahçecilik, yiyecek yetiştirmek için tek odağa uyan tek bir yöntem kullanma eğilimindedir. Temel kavramları, belirli bir toprağa, hangi bitkilerin daha iyi uyum sağlayacağından ziyade, bahçıvanların hangi bitkileri yetiştirmek istediğine dayanır. Öte yandan permakültür bahçesinin temel düşüncesinde, iklim için mükemmel bitkileri kullanma ve yalnızca yerel çevre için en iyi olanı kullanma kavramına odaklanılmaktadır. Kuru iklimler, nemli iklimlerden farklı bir yaklaşım gerektirir. Sıcak iklimler, soğuk iklimlerden farklı florayı destekler.

Niçin Bahçenizde Bir Süs Havuzu veya Gölet Olmalıdır?

Niçin Bahçenizde Bir Süs Havuzu veya Gölet Olmalıdır?

Süs havuzları bahçelere kolay bir eklenen bahçe özellikleridir. Küçük bir süs havuzundan büyük bir gölete kadar türlü şekillerde bahçelere ilave edilebilirler. Bazı insanlar sadece havuzları yeterli bulmaz ve su akışından faydalanırlar. Arka bahçelerinde bu havuzlara şelaleler ve su akarken gevezelik eden dere taşları yerleştirirler.

Havuz Suyunu Ziyan Etmeden Para Kazanın

Havuz Suyunu Ziyan Etmeden Para Kazanın

Havuz sahibi olmak har vurup harman savurmak değildir. Size her geçen gün daha çok maliyet çıkaran bir havuz bir eğlenceden ziyade sizi su keyfinden uzaklaştıran bir yer dönüşmemelidir. Bu sebeple havuz sahibiyseniz tasarruf önemlidir. İlk ve en önemli tasarruf yapacağınız yer ise sudur. Su bir kuyudan dahi gelse yasalarımız gereği bedava değildir. Ayrıca havuz keyfiniz için dünyanın geri kalanını düşünmemek bencillik olur. Dünyada kuraklık giderek artmakta, gittikçe yaygınlaşmakta ve şiddetlenmektedir. Havuz sahibi kişiler bu sebeple havuz suyu konusunda para meselesinden önce bir çevre koruma duygusu ile hareket etmektedir.

Havuz Suyu Nasıl Dengeli Tutulur?

Havuz Suyu Nasıl Dengeli Tutulur?

Havuz suyunun pH ve alkalilik seviyelerini nötr tutmanızı anlayabileceğiniz ilk belirti gözlerdir. Eğer havuz suyunda asitliğe veya alkalilikliğe doğru kayan bir değer varsa gözler buna tepki verir. Bu sebeple havuzunuzda sürekli olarak bir pH test kiti ile havuz kimyasal değerlerini ölçüp buna göre suyun kimyasal değerini dengede tutmak önemlidir.

Havuz Sanitasyonu için Kullanılan Havuz Kimyasal Çeşitleri

Havuz Sanitasyonu için Kullanılan Havuz Kimyasal Çeşitleri

Sanitasyonun anlamı havuzlar için şu şekilde ifade edilebilir. Yüzücülerin kullanıma açık havuzda su ve suyun temas ettiği yüzeylerden, kir, bakteri, mikrop, virüs gibi mikroorganizmaları, diğer temizlik kimyasal maddelerinin kalıntılarını uzaklaştırmak için alınan önlemlerin tümüdür.

Bir Yüzme Havuzunun Anatomisi

Bir Yüzme Havuzunun Anatomisi

Yüzme havuzu nedir? Bilgilerinizi birleştirdiğinizde, yüzme havuzu aslında büyük miktarda su tutan dev bir yapıdır. Ancak, her yüzme havuzu özeldir. Ve her havuzun kendi sistemi farklıdır. Bazı havuzları yer üstünde, bazıları ise yer altında yer alır. Vinil, fayans, sıva veya fiberglass (cam elyafı) gibi farklı duvar yüzeylerine sahip olabilirler. Hangi tür havuza sahip olursanız olun, hepsi aynı işe yarar; Eğlence ve serinleme.

3 Temel Havuz Kimyasalı

3 Temel Havuz Kimyasalı

Havuz suyunuz çok hassastır ve mükemmel bir havuz uyumuna ulaşmak için dengelenmesi gerekir. Havuzunuzu dengelemek, suyun pH'ını pH ölçeğinde nötr seviyenin biraz üstünde olan 7,4 ile 7,6 arasında tutmak anlamına gelir. Bunu dengelemek için 3 ana bileşen vardır: pH, alkalilik ve kalsiyum sertliği.

Bahçelerinize Su Özellikleri ile Doğru Dokunuşlar

Bahçelerinize Su Özellikleri ile Doğru Dokunuşlar

Bir bahçede bir çok su özelliği ekleyebileceğiniz fikirler mevcuttur. En iyi seçimi yetenekli bir peyzaj uzmanı ile yapmanızı öneririz. Ama önce ne istediğinizden emin olmanızı sağlayacak öğeleri aklınıza getirmek istedik. Süs Havuzları, akarsular, şelaleler, köpüren kayaçlar, su çeşmeleri ve daha fazlası dahil olmak üzere birkaç önerimiz var. Yeni, sakinleştiren bir su özelliği ile arka bahçenizi hayalinizdeki alana dönüştürün.

Bahçenize İyi Bir Süs Havuzu Yapmanın 10 Püf Noktası

Bahçenize İyi Bir Süs Havuzu Yapmanın 10 Püf Noktası

Bir süs havuzu bahçenize görsel bir zenginlik katacağı gibi hayatınıza yeni bir hobi de getirecektir. Ama başta yapılan hatalar veya plansız yapım bir süs havuzunuzu çer çöp ile dolu ölü bir su birikintisine de çevirebilir. Bir süs havuzunu bahçenize yapmak veya yaptırmak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmenizi önereceğiz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.