" />

HAVUZ KİMYASALLARI FİYATLARI GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI KAMPANYALI ÜRÜNLERİMİZ

NİSAN 2022 GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

Aşağıda yer alan havuz kimyasalları ürün ve fiyat listesi, Pekcan Havuz ve Havuzdayim.com ile toptan alım anlaşması olan üretici firmalardan avantajlı fiyatlar ile tedarik ettiğimiz, sık güncellediğimiz "Kampanyalı Ürün ve Fiyat Listemiz"dir.

Kampanya listemizdeki fiyatlar üzerinden satın alacağınız tüm  ürünler piyasada bilinen, üretici olan ve güvenilen firmalara ait kimyasallardır. Satın alacağınız tüm kimyasallar Sağlık Bakanlığı Onaylı ve Yasal Garantili'dir.

Bu fiyatlardan yararlanmak ve ürün satın almak için siparişlerinizi, pekcan@pekcan.com.tr mail adresine istekte bulunarak ya da 0 542 238 43 36 nolu telefondan bize ulaşarak verebilirsiniz.

Siparişlerinizin ödeme şekli, Havale, EFT ya da Mail Order Formu doldurulmasına istinaden Kredi Kartı ile olabilir.

Fiyatlarımıza %8 KDV Dahil Değildir. (Klor ve yosun önleyici)

Fiyatlarımıza %18 KDV Dahil Değildir. (Ph ve yardımcı kimyasal grupları)

Nakliye Bedeli Alıcıya Aittir.

Satın aldığınız Havuz Kimyasalı ürünleri, anlaşmalı olduğunuz Ambar yok ise Yeni Nak Kargo Ambarı ile tarafınıza sevk edilecektir.

KİMYASAL ADI BİRİM TUTAR
TOZ KLOR %56LIK GRANÜL 50 Kg 6.620.00 TL
25 Kg 3.310,00 TL
10 Kg 1.340,00 TL
TOZ KLOR %90LIK GRANÜL 50 Kg 6.760,00 TL
25 Kg 3.380,00 TL
10 Kg 1.380,00 TL
TABLET KLOR %90LIK 50 Kg -
25 Kg 4.435,00 TL
10 Kg 1.830,00 TL
SIVI KLOR 25 Kg 465,00 TL
SIVI PH DÜŞÜRÜCÜ LQ 25 Kg 410,00 TL
TOZ PH DÜŞÜRÜCÜ 25 Kg Kova 520,00 TL
25 Kg Torba 435,00 TL
YOSUN ÖNLEYİCİ 20 Kg 475,00 TL
ÇÖKTÜRÜCÜ 20 Kg 320,00 TL
PARLATICI 20 Kg 475,00 TL
KİREÇ ÖNLEYİCİ 20 Kg 1.155,00 TL

Kampanya ürünlerimizin fiyatları sıklıkla güncellenmektedir. Sipariş aşamasında, ürünün, yayınladığımız kampanyalı fiyatı ile güncel fiyatı arasında farklılık olabilir. Sipariş esnasında fiyat farklılığı varsa sizi bilgilendireceğiz.

Kampanyalı ürünler stoklarla sınırlıdır.


Havuz Kimyasalları Hakkında Genel Bilgiler


Yüzme havuzunuzu temiz ve berrak tutmak zor bir iş olabilir. Özellikle de doğru havuz kimyasallarına sahip değilseniz. Düzenli bakım ve beklenen su sorunları için temel bilgileri elinizin altında bulundurmanız önemlidir. Her havuz sahibinin aşina olması gereken tüm havuz kimyasallarını aşağıda listelemeye çalıştık. Ayrıca stokta tutulması gereken havuz kimyasallarının kısa bir listesini de bulabilirsiniz.

Havuz Dezenfektanları, Sıvı, Toz ve Granül Klorlar:

Klor, sıvı, toz ve granül formlarda ile havuz içinde bulunan insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların dezenfeksiyonu sağlamak için kullanılırlar. Yüzme havuzu kullanıcılarının suya kattıkları kirleri de oksidasyon ile yok ederler. Genel olarak sıvı klor %56 oranında klor içeren, toz klor ise %90 oranında klor içeren tablet formları ile satılır ve kullanılır.
Sağlık Bakanlığının yüzme havuzları için olan yönetmeliğinde kapalı yüzme havuzları için 1-1.5 mg/L aralığında, açık yüzme havuzlarında ise 1-1.3 mg/L aralığında klor bulunması gerekir. Bu oran havuzda bileşik oluşturmamış serbest klor için geçerli olan orandır.

Bu değerler Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre ticari amaçla kullanılan yüzme havuzu işletmelerinde il sağlık müdürlüklerinde kontrol edilir. Genel olarak ayda bir defa sağlık müdürlüklerinde ve işletme sahibince de günde en az üç defa 4’er saatlik ara ile kontrol edilmesi gereklidir.
Özel kullanımı olan villa havuzları, site havuzları gibi yerlerde ise yine serbest klor miktarının havuz sahipleri ve sorumlularınca günde en az 3 kez, 4’er saatlik ara ile kontrol edilmesi tavsiye edilmektedir.
Her iki tür durumda, ister işletme yüzme havuzları, ister özel yüzme havuzları serbest klor oranının eksilmesi durumunda eksilen oranın takviye edilmesi şarttır.
Klor tabletler, Toz Klor ve Sıvı Klor;  Suyu dezenfekte etmek ve dezenfekte tutmak için kullandığınız havuz kimyasallarıdır. Suda, çok fazla ve az olmaksızın her zaman sabit bir seviyede klor bulunmalıdır.
Klor çeşidi, TriChlor ( Triklor) , ve DiChlor ( Diklor) olmak üzere iki türde yaygın olarak satılmaktadır.

TriChlor (Triklor) nedir?

TriChlor, herhangi bir klor sanitize havuz işleminde mevcut en yüksek (% 90) klor içeriğini içeren kuru bir katı olan Trichloro-S-Triazinetrione'un kısaltmasıdır. Trichlor ürünleri genellikle tablet şeklinde gelir ve klor ve siyanürik asit karışımıdır. Ve bu karışım kloru stabilize etmeye yardımcı olur, yani mikroplar ve güneş ışığı onu o kadar hızlı tüketmez.

DiChlor ( Diklor) nedir?

Dichlor veya "Dichloro-S-Triazinetrione", havuz suyunu sterilize etmek için kullanılabilecek beş yaygın klor türünden biridir, ancak aynı özelliklerin çoğunu paylaştıkları için genellikle triklor ile karşılaştırılır.
Küçük torbalarda veya büyük sızdırmaz kaplarda granüler formda satışa sunulurlar. Yaklaşık% 55 -% 62 oranında serbest aktif klor ile yaklaşık 6.5 (nötre yakın) pH seviyesine sahiptir. Granüller genellikle havuza eklenmeden önce bir kovada önceden çözülür ve bazen doğrudan suya eklenir veya havuz kepçesinden geçirilerek uygulanır. Dichlor bazen tablet formunda 2-4 cm boyutlarında bulunabilir. Ve bunlar daha sonra otomatik bir klorlayıcı, difüzör, yüzer dağıtıcı veya havuz skimmer’i kullanılarak havuzda yavaşça çözülür. Bununla birlikte, diklor tabletleri, granüler diklor kadar yaygın değildir.

Ph Düşürücü ve Ph Yükseltici Havuz Kimyasalları:

Yüzme havuzlarında Ph değeri, havuz suyunun asidik veya alkali olduğunu anlatan değerdir. Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre Ph değeri 6.5 ila 7.8 arasında uygun olarak kabul edilir. İdeal Ph değeri ise 7.2 ila 7.6 aralıklarında olmalıdır. Günde üç defa yapılan kontrollerde bu değerin üstünde veya altında değer tespit edildiğinde Ph yükzeltici veya Ph düşürücülerin kullanılması gerekir. Ph değeri 7.2 değerinin altında ise bu havuz yüzey ve metallerinde aşınma ve paslanmaya neden olur. Ph değeri 7.2 değerinin üstünde ise havuz kullanıcılarının cilt ve gözlerinde tahriş olur. Bununla beraber bu değerlerinin yukarısında havuz dezenfektanı olarak kullandığınız klor da etkinliğini kaybetmeye başlar. Bu durumda da Ph düşürücüler kullanılmalıdır. Farklı markaların farklı kullanım kuralları olma ihtimaline karşı mutlaka havuz kimyasallarının kendi kullanım çizelgelerine göre hareket edilmelidir.

Siyanürik Asit: Sıvı veya kuru klor stabilizatörü. Kloru UV ışınlarının neden olduğu hasardan korur. Diklor ve triklora küçük miktarlar eklenir; 30-50 ppm'yi korumak için havuz kullanım dışında iken eklenin. Eğer CYA seviyeleri 50 ppm'den çok daha yüksek olursa bir miktar su boşaltın ve yeniden suyu doldurmak gerekir.

Klor Nötrleştirici: Granül Sodyum Tiyosülfat. Klor konsantrasyonu çok yükselirse kullanılır. Yarım kilo Tiyosülfat, 40 metreküp havuz suyunda serbest klor seviyelerini yaklaşık 10 ppm azaltacaktır.

Havuz Suyu Yosun Önleyici Havuz Kimyasalları: 

Havuz yosunları sürekli olarak ortaya çıkmaya meyilli organizmalardır. Dengeli bir Ph aralığında ve uygun klor kullanımı ile havuz yosunlarının (alg) oluşumu minimum seviyede kalır. Ancak her zaman bu dengeyi yakalamak mümkün olmaz. Havuz fayans yüzeylerinde, derzlerinde ve havuz suyu içinde yosun (alg) oluşmları görülebilir. Bu sebeple ideal seviyelerde Ph ve klor kullanımı olsa dahi yosun oluşumunu yok seviyesinde tutmak için yosun önleyici havuz kimyasallarını kullanmak önemlidir.

Yosun önleyiciler, bazıları bakır esaslı, çoğu metalik olmayan polimerlerdir. Havuzunuzda yosun büyümesini önlemeye yardımcı olur. Yosunları öldürmek için havuz şokunu ve geri dönmelerini önlemek için yosun öldürücüleri kullanmak uygun olacaktır.

Çöktürücü Havuz Kimyasalları:

Havuz filtreleri harika şekilde çalışsalar dahi filtrelerde tutulamayan birçok küçük kir ve artık havuz suyuna karışır. Buda suyu bulanık gösterdiği gibi temizliğini de tehlikeye atan bir durumdur. Hatta bazen bu parçalar geceleri ışık ile beraber havuzlarda göze çarparlar. Bu  durum yüzücüler içinde havuzdan uzak durma sebebi haline gelecektir. Çöktürücü havuz kimyasalları bu noktada devreye girer. Havuz suyu içinde dolaşan küçük kir ve artıkları birleştirerek havuz dibine çökmelerini ve böylece havuz filtre sistemi ile yakalanabilecek, havuz süpürgeleri, havuz temizleme robotları ile temizlenebilecek hale gelmelerini sağlarlar.

Parlatıcı Havuz Kimyasalları:

Havuz suyu dezenfekte edildikten ve yüzde yüz temizlendikten sonra bile bir miktar makyaja ihtiyaç duyar. Pırıl pırıl gözüken havuzlar genellikle havuz suyu parlatıcıları kullanılan havuzlardır. İçeriğindeki suda çözünen kimyasallar sayesinde havuz suyu daha parlak, muhteşem bir görünüm kazanır.

İyon Bağlayıcı Havuz Kimyasalları:

Alkalinite havuz suyu içinde bulunan elementler olan karbonatlar, bikarbonatlar ve hidro asitlerin toplam olarak ortalama değerini gösterir. Asıl olarak Ph yükseltme ve azaltmada suyun buna ne kadar direnç gösterdiğini anlatır.

Bu alkalinite değeri yüksek ise Ph değerini düşürmek için uygun değerden daha çok Ph düşürücü kullanmanız gerekecektir. Üstelik alkalinite yüksek olduğu için havuz suyunuzda hızlıca Ph değeri yine yükselecektir. Bu domino etkisi yüzünden Ph düşürücü kullanımınız sürekli artacaktır.

Alkalinitesi yüksek sular dengeli sular değildir. Bu sebeple bulanık bir görünümleri de vardır. Alkalinitenin yüksek olmasının sebebi genellikle tercih edilen havuz suyu kaynağıdır. Dezenfekte amaçlı kullanılan kalsiyum bazlı kimyasallar havuz suyunun alkalinitesini yükseltir. İyon bağlayıcı havuz kimyasalları kalsiyum sertliğini düşürmek için kullanılırlar. Havuz suyunun alkalinite değeri de düşürülmüş olur. Havuz suyu dengesi sağlanır. Böylece daha az Ph düşürücü, daha az havuz suyu parlatıcısı kullanmış olursunuz. Daha ekonomik bir havuz işletmesi yaparsınız.

Toplam alkaliniteyi birkaç haftada bir veya Ph sorunlarınız varsa her hafta test edin. Ve her ay kalsiyum sertliğini ve siyanürik asit seviyelerini de test edin.

Havuz Şokları Kimyasalları

Kalsiyum Hipoklorit havuz şoku kimyasalları, havuz suyunu hızla sterilize etmek, klor seviyelerini artırmak ve algleri öldürmek için kullanılır. Yaklaşık 7,2'lik pH seviyesiyle en iyi şekilde çalışır.
Oksitleyici havuz şoku kimyasalları, yosun ve bakterileri öldürmek için birkaç haftada bir kullanılan ikincil dezenfektandır. Klorlu veya Klorsuz şoklar toz halindedir, sadece poşeti açıp ve havuza dökmeniz yeterlidir.

Klorsuz havuz şoku kimyasalları: Granül potasyum monopersülfat (klorsuz). Kalıntı bırakmadan temiz yanan hızlı etkili oksijen bazlı bir dezenfektandır. Ve işlemden hemen sonra yüzebilirsiniz.

Kalsiyum Sertlik Arttırıcı Havuz Kimyasalları: Alkalinite yüksek ise bu işlemlerin tersi için kullanılan kimyasallardır. Genellikle granül olarak formda bulunurlar. Seviyeler 150 ppm'nin altına düştüğünde kalsiyum sertliğini yükseltmek gerekir. Yaklaşık yarım kilo kalsiyum arttırıcı, yaklaşık olarak 40 metreküp havuz suyunda kalsiyum değerini 10 ppm yükseltecektir.

Alkalinite Arttırıcı: Granül Sodyum Bikarbonat. Seviyeler 80 ppm'nin altına düştüğünde toplam alkaliniteyi yükseltmek için kullanılırlar. Yaklaşık yarım kilo alkalinite arttırıcı, alkaliniteyi 40 metreküp su için 10 ppm artıracaktır.

Özel Havuz Kimyasalları:

Özel havuz kimyasalları beklenmedik sorunlar ortaya çıktığında veya havuzunuzun en iyi şekilde görünmesini sağlamak için kullanışlı olabilecek pek çok özel kimyasal içerir. Bu, olası her havuz sorunu için en büyük havuz kimyasalları kategorilerinden biridir.

Enzimler: Enzimler, sudan gelen yağları ve diğer canlı olmayan organik kontaminasyonu parçalayarak pislik, yağ ve kokuları giderir.
Filtre Temizleyiciler: Filtrenizin iyi çalışmasını sağlamak için kum ve kartuş filtre elemanlarını temizlemek için kullanılır. Yağları, mineralleri, metalleri ve diğer filtre tıkanıklıklarını giderir.
Metal Mıknatısları: Ayırıcı maddeler, sudaki iz metalleri kilitlemek ve bunları çözelti içinde tutmak için kullanılır, böylece havuz yüzeylerinizi lekelemezler.
Fosfat Sökücüler: Fosfat sökücüler sudaki fosfatları parçalar. Fosfatlar, algler için birincil besin kaynağıdır. Yiyecek olmadan algler hayatta kalamaz.
Leke Çıkarıcılar: Sudaki mineraller ve metallerden kaynaklanan yüzey lekelerini, kireçlenmeyi ve renkli suyu önler veya çıkarır.
Fayans ve Vinil Temizleyiciler: Su hattı çevresinde veya mobilyalarında, havuz süpürgelerinde, dalma tahtalarında ve kaydıraklarda biriken yağları ve gresi temizlemek için harika çalışırlar.

Önemli Not: Tüm bu bilgiler havuz kimyasalları hakkında genel bilgilerdir. Kullanım önerisi veya talimatı değillerdir. Kullanımı konusunda emin olmadığınız her türlü kimyasal için mutlaka Pekcan Havuz teknik servis uzmanlarımızdan destek almanız gerekir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.