" />

HAVUZ

Süs Havuzları ve Göletler

Süs Havuzları ve Göletler

1800'lü yılların ortalarından bu yana kent yaşamında önemli bir figür olan süs havuzları öncelikli olarak Avrupa'da boy gösterdi. İtalya, Fransa ve Hollanda gibi önemli Avrupa başkentlerinin meydanlarında yer aldı. Günümüzde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de bu türden havuzlara denk gelmek mümkündür. Yapımının ve bakımının son derece pratik olduğu göletler de bu havuzlar kapsamında değerlendirilebilir.

KOI Balığı Havuzları ve Göletleri

KOI Balığı Havuzları ve Göletleri

Koi havuzları, genellikle peyzajın bir parçası olarak koi yetiştirmek ve tutmak için kullanılan göletlerdir. Koi havuzları, Nishikigoi veya Japon Süs Sazanlarının sağlığını ve büyümesini teşvik etmek için özel olarak tasarlanır. Koi gölünün mimarisi, koinin sağlığı ve refahı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Hazır Süs Havuzu Modelleri

Hazır Süs Havuzu Modelleri

Bahçenin tasarımı ve etkili bir kullanım alanına dönüştürülmesi uzmanlık isteyen bir konudur. Bahçe peyzajının tasarımı aşamasında oluşturulmak istenen görüntü ve mekan kavramına göre süreç seyretmektedir. Bu süreç içerisinde formların oluşturulması, etkinlik alanları detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Tasarımın başarılı olması ve bahçenin konforlu, ferah ve estetik bir alana dönüştürülmesini sağlar. Bahçe süs havuzu da etkili bir bahçe tasarımında yer alan en etkili elemandır. Süs havuzlarının tasarım aşamasında uygulama teknikleri ve malzeme seçimi özenle yapılmalıdır. Bahçeye yapılacak olan süs havuzu ve göletler tüm detayları ile ele alınırsa ancak istenilen sonuçlar elde edilir. Su öğesinin tüm özellikleri bahçeye ve kullanıcılara böylece kazandırılır.

Havuz Dezenfektanı Nedir?

Havuz Dezenfektanı Nedir?

Havuz suyuna girildiğinde insan vücudunda bulunan inorganik ve organik birçok mikroorganizma su ile temas eder. Aynı zamanda güneş yağları, kozmetik ürünleri ve sabun atıkları da insandan havuz suyuna transfer olan maddelerdir. Kontrol altında tutulmadığı sürece havuzların, insan sağlığını tehdit eden birer su birikintisine dönüşmesi an meselesi olur.

Dalma Havuzları

Dalma Havuzları

Dalma havuzu, yüzmek ve egzersiz yapmak yerine uzanmak, yüzmek ve serinlemek amacıyla inşa edilmiş küçük, sığ bir havuzdur. Bazı ev sahipleri, inşaat maliyetleri düşük, daha küçük boyutlar, daha kolay bakım ve daha az su gereksinimi nedeniyle bunları tercih ederler. Derin dalma modellerinin kurulmasına rağmen dalma havuzlarının çoğu sınırlı boyutlardan dolayı sığdır. Yeni evler daha küçük arazilerde inşa edilme eğiliminde olduğundan, bir dalma havuzu yer tasarrufu sağlayan bir seçenektir. Bu havuzlar, iyileştirilmiş malzemelerle ve çeşmeler ve şelaleler gibi su özellikleriyle geliştirilebilir.

Bir Süs Havuzu İnşa Etmek İçin İlk Adımlar

Bir Süs Havuzu İnşa Etmek İçin İlk Adımlar

Birinci adım, ne tür bir süs havuzu veya gölet yapmak istediğinize karar vermektir. Bu süs havuzunda canlı yetiştirip yetiştirmek isteyip istemediğinize, ne tür su canlıları yetiştirmek istediğinizi düşünmelisiniz. Japon balığı veya koi balığı bir ev havuzu için uygun olacak mı? Veya su bitkileri sizin için bir endişe olur mu? Belki de sadece bir şelalenin sesinin eşlik ettiği bir süs havuzu veya gölet istersiniz. Bu durumda her süs havuzu ve gölet tipinin, kendine özgü özellikleri için planlanması gerekecektir. Yine de ilk dikkat edilecek, içinde canlı yetiştirilecek süs havuzlarının çok küçük yapılmaması gerektiğidir. Küçük bir havuz, ekleyebileceğiniz balık ve bitki sayısını sınırlar.

Yüzmek Diğer Sporlara Göre Neden Daha Faydalıdır?

Yüzmek Diğer Sporlara Göre Neden Daha Faydalıdır?

Her tür egzersizin kendine özgü iyi yönleri vardır. Ancak, yüzme birkaç önemli açıdan diğer aerobik egzersizlerine göre daha fazla olumlu özelliğe sahiptir. Birincisi, suda hareket ediyor olmanız, kemiklerinizi ve kaslarınızı, diğer sporlara göre, yerçekiminin sınırlayıcı gücünden daha fazla uzaklaşabilmesini sağlar. Bu özelliği ile yüzmek, sağlık problemleri olan insanlar için bir sağlık kaynağı haline gelir.

Havuz Suyunu Ziyan Etmeden Para Kazanın

Havuz Suyunu Ziyan Etmeden Para Kazanın

Havuz sahibi olmak har vurup harman savurmak değildir. Size her geçen gün daha çok maliyet çıkaran bir havuz bir eğlenceden ziyade sizi su keyfinden uzaklaştıran bir yer dönüşmemelidir. Bu sebeple havuz sahibiyseniz tasarruf önemlidir. İlk ve en önemli tasarruf yapacağınız yer ise sudur. Su bir kuyudan dahi gelse yasalarımız gereği bedava değildir. Ayrıca havuz keyfiniz için dünyanın geri kalanını düşünmemek bencillik olur. Dünyada kuraklık giderek artmakta, gittikçe yaygınlaşmakta ve şiddetlenmektedir. Havuz sahibi kişiler bu sebeple havuz suyu konusunda para meselesinden önce bir çevre koruma duygusu ile hareket etmektedir.

Havuz Suyu Nasıl Dengeli Tutulur?

Havuz Suyu Nasıl Dengeli Tutulur?

Havuz suyunun pH ve alkalilik seviyelerini nötr tutmanızı anlayabileceğiniz ilk belirti gözlerdir. Eğer havuz suyunda asitliğe veya alkalilikliğe doğru kayan bir değer varsa gözler buna tepki verir. Bu sebeple havuzunuzda sürekli olarak bir pH test kiti ile havuz kimyasal değerlerini ölçüp buna göre suyun kimyasal değerini dengede tutmak önemlidir.

Havuz Sanitasyonu için Kullanılan Havuz Kimyasal Çeşitleri

Havuz Sanitasyonu için Kullanılan Havuz Kimyasal Çeşitleri

Sanitasyonun anlamı havuzlar için şu şekilde ifade edilebilir. Yüzücülerin kullanıma açık havuzda su ve suyun temas ettiği yüzeylerden, kir, bakteri, mikrop, virüs gibi mikroorganizmaları, diğer temizlik kimyasal maddelerinin kalıntılarını uzaklaştırmak için alınan önlemlerin tümüdür.

1 2 3 .... 6 7 8 9 10 .... 21 22 23
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.