" />

HAVUZ

Yosunların Göletlerde Büyümesini Sağlayan Nedir?

Yosunların Göletlerde Büyümesini Sağlayan Nedir?

"Yosun" terimi, basit biyolojik yapıya sahip çeşitli bitki benzeri organizmalara karşılık gelir. Su birikintileri ve diğer su kütlelerinde algler bulunur ve dengeli bir su ekolojisinin bir parçası olarak zararlı değildirler. Bununla birlikte, belirli koşullar altında algler, o kadar hızlı büyüyebilir ki, göletin sağlığını ve kullanışlılığını tehdit ederler.

Peyzaj Taşlarında Oluşan Pas Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Peyzaj Taşlarında Oluşan Pas Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Peyzaj taşları genellikle az bakım gerektirir, ancak elementlere sürekli maruz kalmak, bazı kayalarda doğal olarak bulunan demir ile su arasındaki kimyasal bir reaksiyon nedeniyle çekici olmayan pas lekelerinin oluşmasına neden olabilir. Peyzaj taşlarının boyutuna ve pas lekelerinin boyutuna bağlı olarak, onları bir oksalik asit banyosu ya da toz kil ve sıvı pas gidericiden ile temizleyebilirsiniz. Pas temizleme ürünlerinin çoğu kalsiyum, kireç ve pas sökücüler olarak pazarlanmaktadır ve bunları perakende mağazalarının temizlik bölümünde bulabilirsiniz.

Kuru Boğulma ve İkincil Boğulma Nedir?

Kuru Boğulma ve İkincil Boğulma Nedir?

Çocuklar su yakınındayken suya girdiklerinde veya havuzda oynarken, dikkatlisinizdir. Havuzdayken bir cankurtaranın hazır olduğundan emin olursunuz hatta değil havuz bir küvetin yanında dahi yalnız bırakmazsınız. Bunların hepsi yapılacak doğru şeylerdir. Ancak çocukları güvende tutmak için yapabileceğiniz daha çok şey var. Sudan çıktıktan sonra da çocuklar boğulabilir. Bunu öngörmek için tehlike işaretlerini öğrenmeniz ve görmeniz önemlidir.

Kaya Şelalelerinde Oluşan Kalsiyum Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Kaya Şelalelerinde Oluşan Kalsiyum Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Kaya şelaleleri temiz ve düzgün çalıştığında sakin ve huzurlu bir ortam sağlar, ayrıca görsel açıdan estetik bir görünüm sunar. Kaya şelalerinde kullanım sırasında meydana gelen bazı sıkıntılar olabilir. Bunlar arasında en önemlisi, sert suda bulunan kalsiyumun kayaların üzerine çıktığında, kireç olarak bilinen beyaz tortular bırakmasıdır. Şelalelerin, kir yapan ve sert buharlar veren güçlü kimyasallara ihtiyacı yoktur. Bu yüzden kalsiyum birikimini önlemek için kaya şelalelerinin her üç ayda bir mutlaka temizlenmesi gerekir.

Havuzlarda Bulunan Bakteriler İçin Sirke Kullanımı

Havuzlarda Bulunan Bakteriler İçin Sirke Kullanımı

Havuz ve göletleri temizlemenin ve dezenfekte etmenin yollarından biri de sirke kullanımıdır. Havuzu bakterilerden arındırmak için kullanılan sirkenin uygulama adımları aşağıdaki gibidir:

Havuz ve Göletlerde Bulunan Salyangozlardan Kurtulmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Havuz ve Göletlerde Bulunan Salyangozlardan Kurtulmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Havuzlarda ve göletlerde sıkça karşılaşılan salyangozlar, kısa sürede çoğalabilirler. Havuz ve gölet içerisinde fazla sayıda salyangoz bulunması, salyangozların tüm havuz bitkilerini çok hızlı bir şekilde yemesine ve suyun atıklarıyla birlikte kirlenmesine sebep olur. Salyangozlar çok hızlı bir şekilde üreme yaparlar ve çok kısa sürede çoğalabilirler. Bu yüzden, salyangoz oluşumunu kontrol altında tutabilmek için, düzenli havuz bakımını rutin bir iş haline getirmek gerekir. Salyangozlardan kurtulmak için birden fazla yöntem kullanmak gerekebilir.

Havuz Suyunu Soğutmanın Yolları

Havuz Suyunu Soğutmanın Yolları

Sıcak havaların uzun sürmesi ve yüksek derecelerde seyretmesi havuz sularının sıcaklığına da etki etmektedir. Havuz suları ısınma eğiliminde olduğundan, çoğu zaman yenileme noktasını geçmiş olur. Yüzme havuzlarından hoşlanan çoğu insan, 80-90 derece arasında su sıcaklığını tercih etmekte olup, 80'in altındaki ve 90'ın üzerindeki sıcaklıklar rahatsız edici olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden güneş etkisi havuz suyundaki sıcaklığı 90'lara ulaştırdığında, havuz sahipleri suyun sıcaklığını düşürmenin yollarını aramaya başlar.

Havuz Suyu Neden Kahverengiye Dönüşür?

Havuz Suyu Neden Kahverengiye Dönüşür?

Havuz suyu çeşitli nedenlerle çamurlu veya bulanık hale gelir. Çoğu zaman sebep sert hava koşullarıdır ve su genellikle rüzgar ve yağmurla çalkalandığında birkaç gün içinde havuz suyunuz kahverengileşir ve temizlenmezse, havuzun içinde veya çevresinde ele alınması gereken bir sorun olabilir. Kahverengi suyun uzun süre etkili olması, tipik olarak rahatsız edici vahşi yaşam, toprak erozyonu veya sudaki aşırı bitki materyali nedeniyle oluşur.

Doğal Maddelerle Gölet Pisliği Nasıl Temizlenir?

Doğal Maddelerle Gölet Pisliği Nasıl Temizlenir?

Havuz pisliği, havuz suyunda fazla miktarda alg bulunması nedeniyle oluşur ve genellikle havuz içindeki önemli besin dengesizliklerinin bir işaretidir. Çoğu alg türünü öldüren kimyasal alg öldürücüler mevcut olsa da, bunlar havuzdaki doğal besin dengesini geri kazanmazlar ve havuzdaki balık ve bitkileri de olumsuz yönde etkileyebilirler. Yosun ve su birikintisi pisliğini gidermek için doğal yöntemler kullanmak bu hasarı önler ve havuzunuzun gelişmesi için uygun dengeyi yeniden kurmanıza yardımcı olur.

Bir Havuzdaki pH Oranı Nasıl Düşürülür?

Bir Havuzdaki pH Oranı Nasıl Düşürülür?

Göletler peyzajlar için hiç bitmeyen bir ilgi kaynağıdır. Havuzlar vahşi yaşamı çeker, benzersiz bitki topluluklarını destekler, huzur ve güzelliği giderir. Genellikle bahçedeki en etkileyici ve çekici özellik olan havuz, aynı zamanda en yüksek bakım özelliklerinden biri olabilir. Su kimyası ve gölet sağlığı konusu oldukça karmaşık olsa da, su sistemlerini dengede tutmak için temel bir anlayış gereklidir. Havuz suyunun pH'ı - bağıl asitliğinin veya alkalinitesinin bir ölçüsü - düzenli olarak test edilmesi ve çok yüksek ya da düşük olması durumunda değiştirilmesi gereken su kalitesinin bir yönüdür. Neyse ki, bir havuzda pH değerini düşürmek kimya dersi gerektirmez. Bu gerçekten oldukça basit bir iştir.

1 2 3 4 5 6 .... 21 22 23
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.