Blog
Havuz ve Göletlerde Bulunan Salyangozlardan Kurtulmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Havuzlarda ve göletlerde sıkça karşılaşılan salyangozlar, kısa sürede çoğalabilirler. Havuz ve gölet içerisinde fazla sayıda salyangoz bulunması, salyangozların tüm havuz bitkilerini çok hızlı bir şekilde yemesine ve suyun atıklarıyla birlikte kirlenmesine sebep olur. Salyangozlar çok hızlı bir şekilde üreme yaparlar ve çok kısa sürede çoğalabilirler. Bu yüzden, salyangoz oluşumunu kontrol altında tutabilmek için, düzenli havuz bakımını rutin bir iş haline getirmek gerekir. Salyangozlardan kurtulmak için birden fazla yöntem kullanmak gerekebilir.
Havuz Suyunu Soğutmanın Yolları
Sıcak havaların uzun sürmesi ve yüksek derecelerde seyretmesi havuz sularının sıcaklığına da etki etmektedir. Havuz suları ısınma eğiliminde olduğundan, çoğu zaman yenileme noktasını geçmiş olur. Yüzme havuzlarından hoşlanan çoğu insan, 80-90 derece arasında su sıcaklığını tercih etmekte olup, 80'in altındaki ve 90'ın üzerindeki sıcaklıklar rahatsız edici olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden güneş etkisi havuz suyundaki sıcaklığı 90'lara ulaştırdığında, havuz sahipleri suyun sıcaklığını düşürmenin yollarını aramaya başlar.
Havuz Suyu Neden Kahverengiye Dönüşür?
Havuz suyu çeşitli nedenlerle çamurlu veya bulanık hale gelir. Çoğu zaman sebep sert hava koşullarıdır ve su genellikle rüzgar ve yağmurla çalkalandığında birkaç gün içinde havuz suyunuz kahverengileşir ve temizlenmezse, havuzun içinde veya çevresinde ele alınması gereken bir sorun olabilir. Kahverengi suyun uzun süre etkili olması, tipik olarak rahatsız edici vahşi yaşam, toprak erozyonu veya sudaki aşırı bitki materyali nedeniyle oluşur.
Doğal Maddelerle Gölet Pisliği Nasıl Temizlenir?
Havuz pisliği, havuz suyunda fazla miktarda alg bulunması nedeniyle oluşur ve genellikle havuz içindeki önemli besin dengesizliklerinin bir işaretidir. Çoğu alg türünü öldüren kimyasal alg öldürücüler mevcut olsa da, bunlar havuzdaki doğal besin dengesini geri kazanmazlar ve havuzdaki balık ve bitkileri de olumsuz yönde etkileyebilirler. Yosun ve su birikintisi pisliğini gidermek için doğal yöntemler kullanmak bu hasarı önler ve havuzunuzun gelişmesi için uygun dengeyi yeniden kurmanıza yardımcı olur.
Bir Havuzdaki pH Oranı Nasıl Düşürülür?
Göletler peyzajlar için hiç bitmeyen bir ilgi kaynağıdır. Havuzlar vahşi yaşamı çeker, benzersiz bitki topluluklarını destekler, huzur ve güzelliği giderir. Genellikle bahçedeki en etkileyici ve çekici özellik olan havuz, aynı zamanda en yüksek bakım özelliklerinden biri olabilir. Su kimyası ve gölet sağlığı konusu oldukça karmaşık olsa da, su sistemlerini dengede tutmak için temel bir anlayış gereklidir. Havuz suyunun pH'ı - bağıl asitliğinin veya alkalinitesinin bir ölçüsü - düzenli olarak test edilmesi ve çok yüksek ya da düşük olması durumunda değiştirilmesi gereken su kalitesinin bir yönüdür. Neyse ki, bir havuzda pH değerini düşürmek kimya dersi gerektirmez. Bu gerçekten oldukça basit bir iştir.
Balıklara Zarar Vermeden Suda Bulunan Yosunlar Nasıl Yok Edilir?
Suda yeşilimsi bir belirti, uzun, saç benzeri teller ya da kayalarda ve diğer gölet yüzeylerinde sümüksü bir tabaka olarak görünmüyorsa, algler yalnızca kontrol dışına çıktıklarında sorun yaratır. Tüm sağlıklı havuzlar çoğunlukla yeşil sümük gibi bir yosun içerir. Algler azot, çürüyen balık yemi ve bitki artıkları tarafından üretilen diğer besinleri beslediklerinde aşırı büyürler. Yeni havuzlar genellikle yeşil su geliştirir, ancak bitkiler büyüdükçe ve fazla miktarda besin kullandıkça bu genellikle 90 gün içinde temizlenir. Algasitler adı verilen kimyasal ürünler algleri kontrol eder ancak çoğu balıklar için zararlıdır.
Bahçelerde ve Peyzaj Alanlarında Çakıl Taşı Yolu Nasıl Yapılır?
Bir bahçede ya da bir peyzaj alanında yapılacak olan bir çakıl taşı yoluyla, estetik açıdan mükemmel bir etki yaratmak mümkündür. Ayrıca çakıl taşlarının döşenmesi, beton kaldırımlardan ve finişer taşlarından daha ucuzdur ve çakıl taşı yolları istediğiniz her şekle sokmanız mümkündür. Bir çakıl taşı yolu inşa etmek istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken şey; yolun dış kenarlarına ne tür bir kenarlık takmak istediğinize karar vermenizdir.
Havuzdaki Metal Problemleri
Metaller havuz suyunda bulunduğunda, havuzunuzun lekelenmemesi için mümkün olan en kısa sürede sökülmeleri gerekir. Herhangi bir sorun yaşamadan önce havuzunuza düzenli olarak metal tutucu bir ürün (leke ve kireç önleyici) eklemelisiniz. Ne ekleyeceğinizden emin değilseniz, havuzunuzu metaller için Pekcan Havuz uzmanı tarafından en az ayda bir kez test ettirdiğinizden emin olun. Havuz suyunuzu test ediyorsanız ve suyun 0,2 ppm veya daha yüksek bir metal seviyesi gösterdiğini görüyorsanız, haftalık veya iki haftada bir önleyici / leke eklemeniz önerilir. İyi bir kural, haftalık leke / ölçek önleyici ile haftalık şoklamanızı değiştirmektir.