" />
Havuzdayım Pop-up
Balıklara Zarar Vermeden Suda Bulunan Yosunlar Nasıl Yok Edilir?

Balıklara Zarar Vermeden Suda Bulunan Yosunlar Nasıl Yok Edilir?

Suda yeşilimsi bir belirti, uzun, saç benzeri teller ya da kayalarda ve diğer gölet yüzeylerinde sümüksü bir tabaka olarak görünmüyorsa, algler yalnızca kontrol dışına çıktıklarında sorun yaratır. Tüm sağlıklı havuzlar çoğunlukla yeşil sümük gibi bir yosun içerir. Algler azot, çürüyen balık yemi ve bitki artıkları tarafından üretilen diğer besinleri beslediklerinde aşırı büyürler. Yeni havuzlar genellikle yeşil su geliştirir, ancak bitkiler büyüdükçe ve fazla miktarda besin kullandıkça bu genellikle 90 gün içinde temizlenir. Algasitler adı verilen kimyasal ürünler algleri kontrol eder ancak çoğu balıklar için zararlıdır.

Balıklara Zarar Vermeden Suda Bulunan Yosunlar Nasıl Yok Edilir?


Yosun Temizleme Adımları


1) Havuz göbeğine zarar vermemeye dikkat ederek ve bahçe tırmığı kullanarak mümkün olduğu kadar yosun alın.
2) Ölü bitki yapraklarını ve düşen yaprakları havuz içinden alın. Göğsün dibinden bitki kalıntıları bir gölet vakumu ile, (balığın gerilmesinden kaçınmak için) yavaş ve dikkatli bir şekilde alınmalıdır.
3) Serbest yüzen su bitkilerini havuz yüzeyinin % 50'si ile % 70'ini kaplayacak şekilde doğrudan suya koyun.  Yüzen su bitkilerinin algleri gölgelendirme ve fazla besinleri emme özelliği vardır.
4) Su birikintisinin içine, suya batırılması için havuzdaki büyük bir kalkık plastik kap üzerine bir arpa sapı demeti yerleştirin. 8 onsluk bir paket, 1000 galon havuz suyunu arıtır. Arpa samanı parçalandığı sırada algler de yavaş yavaş kaybolur.
5) Her iki haftada bir gölete, (bir kaya ya da bitkiye yararlı) bir gölet bakteri tableti yerleştirin. 1 onsluk bir tablet, 1000 galon havuz suyunu arıtır.


Yosun Temizleme İşleminde İhtiyaç Duyulan Malzemeler


•    Bahçe tırmık
•    Gölet vakum
•    Su bitkileri
•    Ağır çakıl
•    Tuğlalar (isteğe bağlı olarak)
•    Arpa saman demeti
•    Büyük plastik bitki
•    Faydalı bakteri tabletleri


Uyarılar


Göletinizi fazla miktarda su ile doldurmayın. Ayrıca balıkları fazla miktarda yemle beslemeyin. Onlara iki dakika içinde yiyebilecekleri ve günde dört yiyebilecekleri kadar yem verin. Yiyecekler balıklar tarafından yenilmediğinde ve suda kaldığında, balıkları beslemeyi bırakın.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.