Yüzme Havuzu Dip Temizliği (Süpürge İşlemi) Ve Duvar Temizliği (Fırçalama)
Yüzme Havuzu Dip Temizliği (Süpürge İşlemi) Ve Duvar Temizliği (Fırçalama)
Verimli bir dip temizliği için “Çöktürme İşlemi” haftada en az 1 defa, süpürge yapılacak günden 1 gün önce yapılmalıdır. “Duvar temizliği”, süpürge işleminden önce dip ve duvarların özel havuz fırçalarıyla fırçalanmasıyla yapılır. Fırçalanarak açığa çıkan kirlilik, süpürge ile temizlenecektir.
Yüzme havuzlarının kullanımı süresince havuz dibinde biriken tozlanma ve pislenmenin giderilmesi için süpürge işlemi; bir ucu süpürgeye takılmış olan süpürge hortumunun vakum hattına bağlanması ile dipteki toz ve pisliği suyun içine tekrar karışmayacak hızda, süpürgenin havuz tabanında ileri-geri hareketi ile yapılır. Süpürge işlemini yapabilmek için makine dairesinde bulunan vakum vanasının açılması, vakum hattından emişin gerçekleşmesi için tam açık durumda bulunan denge tankı (veya skimmer) vanasının, kapalı konuma getirilmesi gerekir. Havuzun normal çalışma esnasında yarım açık konumda bulunan dip emiş vanasının biraz daha açılması veya kısılması ile vakum hattını yani süpürgenin emiş oranı isteğe bağlı olarak ayarlanabilir. Süpürge işlemi sırasında filtre üzerinde bulunan manometrenin kontrol edilmesi ve manometrenin normal çalışma değerinin üstüne çıkması durumunda ters yıkama-durulama işleminin yapılması gerekmektedir. (Havuzun dibinde biriken toz ve pisliğin durumuna göre, süpürge işlemi bitene kadar 1’den fazla ters yıkama-durulama işlemi yapılması gerekebilir.)
Süpürge işlemi sonunda havuz vanaları normal çalışma konumuna alınmalıdır. Vakum hattının emiş nozulu süpürge esnasında şiddetli emiş yaptığından, süpürge hortumunun çıkarılmış olduğu vakum nozulu havuzun normal kullanımı esnasında insan uzuvlarına zarar verebilir. Bu neden ile süpürge işleminden sonra vakum nozulunun kapağı yerine takılmalıdır.
Hijyen için toplu kullanılan havuzların sezonda her gün, kişisel havuzların 3 günde 1 süpürülmesi gerekmektedir.
DİKKAT !! ÖNEMLİ NOT !!: YÜZME – SÜS HAVUZLARININ FİLTRASYONU AŞAMASINDA KULLANILAN VANALARIN TÜMÜNÜN KONUMUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ ESNASINDA FİLTRASYON POMPASININ KAPATILMASI GEREKMEKTEDİR. AKSİ TAKTİRDE FİLTRASYON SİSTEMİNDE CİDDİ HASARLAR OLUŞABİLİR.