" />
Süs Havuzları Nasıl Temizlenmelidir?

Süs Havuzları Nasıl Temizlenmelidir?

Serinlemenin ve yüzmenin dışında işlevi bulunan havuzların başında süs havuzları gelmektedir. Süs havuzlarının en önemli özelliği yüzme havuzlarından farklı olarak yüzme işlevliğinden ziyade görsel açıdan estetik bir görünüme sahip olmasıdır. Estetik açıdan olağanüstü görünüm sergileyen süs havuzları, zamanla kötü koku ve görüntü oluşturduğu gibi hastalık yapıcı mikroorganizmaları da yaydığı için sorun yaratabilir.

Aynı durum yapay göl ve göletler içinde geçerlidir. Yapay göletlerde zamanla oluşan yosunlaşma suyun yeşermesine, dip kısımlarda yosunların çökme yaparak çürümesine ve bataklık haline dönüşmesine sebep olur. Suda meydana gelen bu çürüme oksijensiz bir ortamda gerçekleştiği için zamanla kötü koku yayılmaya başlar. Süs havuzlarının, göl ve göletlerin temizlik ve dezenfeksiyonu toplum sağlığı açısından da çok önemlidir. Bu yüzden süs havuzlarının, göl ve göletlerin temizliği ekstra özen gösterilmesi gereken bir konudur. Temizlenmeyen süs havuzlarının yüzeyinde zamanla sudaki kalsiyum ve magnezyum iyonlarından kireç oluşumu başlar. Suda ki mikrobiyal kirlilikten dolayı yosunlaşma görülür. Havuzun yosun tutması mutlaka engellenmelidir. Temiz tutulmayan süs havuzları ciddi hastalıklara yol açabilir. Bu yüzden süs havuzlarının temizliğinin sürekliliği olmalıdır. Belli aralıklarla fiziksel olarak temizlenmesi ve dezenfeksiyonunun yapılması süs havuzlarının temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir husustur. Gerekli temizliğin yapılmadığı durumlarda ortaya çıkacak sağlık problemleri çeşitlilik gösterebilir. Bu yüzden süs havuzlarının temizlik ve bakımları mutlaka günlük, haftalık ve aylık olarak periyodik bir şekilde yapılmalıdır.

Süs Havuzları Nasıl Temizlenmelidir?

Süs havuzu temizliğinde yapılacak ilk şey suyun pH değerini belirlemektir. Genel olarak uygun olan pH değeri 7,2 ile 7,8 arasındadır. Süs havuzları, göl ve göletlerde uygulanan arıtma yöntemleriyle sudaki alg oluşumu ve koku problemi tamamen giderilebilir. Ayrıca su yüzeyinde görülen sivrisinek ve böcek yumurtlamaları da engellenebilir. Süs havuzlarında suyu temizlemek için özel gölet kimyasalı kullanılmalıdır. Suyun berraklığı havuzun temizliği için en büyük kanıttır. Havuz suyunda berraklığı sağlayabilmek için havuz suyu belli aralıklarla filtreden geçirilmelidir. Bu sayede su kirlerden arındırılmış olur. Suyun çeşitli kimyasal maddeler ve filtre yardımıyla temizlenmiş olması uzun dönem bakımı için yeterli bir uygulama değildir. Bu yöntemlerin dışında süs havuzu suyunun belli dönemlerde boşaltılması ve suyun yenilenmesi gerekir. Klor, yosun temizleyici, sıvı topaklayıcısı ve pH düşürücü süs havuzu, göl ve gölet temizliğinde kullanılması gereken malzemelerdir. Bu kimyasal temizlik malzemeleriyle hijyenik ve insan sağlığını tehlikeye atmayacak süs havuzlarıyla estetik bir görsel şölen yaşatılabilir.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.