" />
Havuzunuz Kışa Hazır mı?

Havuzunuz Kışa Hazır mı?

Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili olan tatil cenneti olarak bilinmekte ve ilkbaharın sonlarından itibaren, Karadeniz, Ege ve Akdeniz plajları, yaz aylarının sonuna kadar dolup taşmaktadır. Ancak sürekli olarak kalabalık içinde olmak istemeyen, yüzmeyi gerçekten seven ve rahatça yapmak isteyen herkes için en iyi alternatifler turistik işletmelerin, otellerin ve evlerin, villaların özel havuzlarıdır.

Şehir içinde de genel olarak düşük giriş ücretleri olan belediye veya firmalarca işletilen özel havuzlar da denize ulaşamayan veya tercih etmeyenler içinde güzel birer alternatif olurlar.

Üstelik denizlerde meydana gelebilecek olan boğulma tehlikelerinin de daha az olmasını sağlayan havuzlar, bu açıdan da oldukça iyi bir alternatiftir.

Ancak kötü işletilen bazı havuzlar da ciddi hastalıklara sebep olabilmektedir. Bu sorunların iki büyük nedeni vardır.

Yazın işletme sırasında yapılan hatalar ve kışın havuzun bakımının doğru yapılmaması.

Genel olarak büyük evlerin bahçelerinde de yer alan özel havuz sistemlerinin kış aylarında da bakımı ihmal edilmemesi gerekir.

Kışın kullanılmayan havuzlar için bir takım düzenlemeler yapılmalıdır. Bu havuzunuzu büyük maddi hasarlardan koruduğu gibi yazın gönül rahatlığı ile kullanmanızı da sağlayacaktır.

Havuzunuz Kışa Hazır mı?

Meydana Gelebilecek Don Olayı İçin Hazırlık Yapın

Eksi derece sıcaklık ölçülerinin görülmüş olduğu kış mevsiminde, insanlar için olduğu kadar havuzlar içinde düzenli bakımlar oldukça önemli olmaktadır. Dondurucu soğuklarda havuzdaki suların donması normal bir durumdur. Donacak olan sular, aynı zamanda havuz sistemindeki diğer parça ve malzemelerin zarar görebilmesine neden olmaktadır. Bu sebeple ilk önlem hava durumunu takip edin ve su seviyesinin düşürülmesini unutmayın.

Kış ayları için özel olarak hazırlanmış olan kimyasalların kullanılması, aynı zamanda havuzlarda meydana gelebilecek olan böceklenmelerinde önlenmesini sağlayacaktır. Havuzların pompasının en az 6 saat kadar çalıştırılması, ilaç ve klorların tüm sisteme tam olarak yayılması sağlanmalıdır. Havuzlarda bulunan duş başlıklarını çözmeniz ve diğer vana aparatlarını da sökmeniz oldukça gerekli uygulamaların başında yer almaktadır.

Havuz Suyu Bakımına Dikkat Edin

Günümüzde sürekli olarak üretilen yeni malzeme çeşitleri sayesinde, havuzların daha sorunsuz olarak tüm mevsimlerde bakım yapılabilmesi mümkün olmaktadır. İster yaz, isterse de kış mevsiminde olsun, mutlaka havuzlarda örtü sistemlerinin kullanılmasına özen gösterilmesi gerekir.

Suyun içerisine yaprak, hayvan leşi ya da farklı etkenlerin girmemesi adına gerekli olan örtü sistemlerinin yanı sıra havuz suyuna özel ilaçların kullanılması da gerekli bir uygulamadır. Ayrıca havuzlarda meydana gelebilecek olan ve insan vücuduna zararlı olan klorların azalması içinde bir çok önemli işlemleri yerine getirmeniz tavsiye edilmektedir.

Genel olarak yaygın inanış, havuzların oldukça soğuk geçen kış mevsimlerinde, suların boşaltılması gerektiğidir.

Ancak bu uygulama tamamen yanlış bir yöntemdir. Suların tamamen boşaltılmış olduğu havuzlar, yapısal bütünlüğünü korumakta zorlanır. Kaplamasında çatlamalar ve kabarmalar görülebilir.

Suların yalnızca belirli seviyede boşaltılması yani su seviyesinin az olacak şekilde azaltılması daha doğru bir uygulama yöntemidir. Bu uygulamanın öncesinde ise havuzun dibinde yer alabilecek olan artık birikintilerden temizlenmesini sağlamak gerekir.

Bu işlemin öncesinde de malzeme yardımı ile kullanmanız gereken temizlik ilacını uygulamanız daha doğru olacaktır. Havuzlar için soğuk havalarda yapılacak olan bakım işlemlerinden birisi de su seviyesinin azaltma sırasında, boşaltma deliklerinin yaklaşık 10 cm altında olmasına dikkat etmeniz gelmektedir. Bahsedilen bilgi ve yöntemler sayesinde, gelecek sezon için daha sorunsuz havuz kullanımı mümkün hale gelecek ve daha farklı işlemler için para harcamanıza gerek kalmayacaktır.

Havuzunuzun kışa bakımı konusuna daha detaylı olarak ta devam edeceğiz.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.