Havuz Temizliği Ve Havuz Bakımı
Havuzlar, sağlıklı bir yer olmalıdır. Bunun için gereken yüzme havuz kimyasalları düzenli olarak kullanılmalıdır. Havuz temizliği ve bakımı konusunda temel faktörler bulunmaktadır. Bunlar PH düzenleyici toz, yosun engelleyici, sıvı topaklanmasını önleyen sıvı ve tabi ki klor olarak adlandırılabilir. Eğer risksiz, mikrop ve daha pek çok olumsuzluğun önüne geçmek hedef ise bu 4 ana madde temizliğin sac ayağı olacaktır. Peki, bir havuzun temizliğinin nasıl gerçekleşmesi gerekir?
Havuz Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?
Havuz kullanım durumuna göre havuzun zemini sıklıkla hatta gün aşırı temizlenmelidir. Bunun için eksiksiz temizlik ekipmanına sahip olmak önemlidir. Manuel olarak satın alınabilen süpürgelerin ötesinde, biraz daha yüksek meblağlar ayırarak havuz temizlik robotları tedarik edilebilir. Böylece güne başlarken havuzun tamamının temizlenmesi son derece kolay olacaktır. Kullanılan havuzun otomatik dezenfekte sistemi yoksa ikinci aşama pH değerinin ölçülmesi olmalıdır. Normal pH değerleri 7.2 ile 7.8 arasıdır. Eğer bu rakamların üzerinde bir sonuç çıkıyorsa kesinlikle pH düşürücü kullanılmalı ve normal değerler yakalanmalıdır. Her bir litre düşürücü 0.1 oranında azalmaya neden olmaktadır. Bu denklem göz önünde bulundurularak 7.2 seviyesi korunabilir.
Düzenli Bakım Harika Bir Havuz Anlamına Gelir
Günlük, haftalık ya da aylık temizlenmesi şart olan havuzlar, gizli bakteri yuvaları olabilir. Ülkemiz de büyük çoğunlukla klor kullanılarak steril hale getirilen alanlar, yüksek hijyenin yakalanmasını başarmaktadır. Ancak istenilen düzeye gelmesine dair bakım yapan kişinin de alanında deneyim ve yeterli tecrübeye sahip olması esastır. Hassasiyet ve özen gerektiren bu sürecin en doğru şekilde atlatılması kesinlikle göz önünde bulundurulması şart olan faktördür. Açık bir havuz ise sezona başlamadan önce su boşaltılmalı ve temel kimyasalların yeterli miktarda kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.
Havuz Fırçalarıyla Hijyenin Sağlanması
Zemin ve duvarların periyodik olarak temizlenmesi yararlıdır. Köşe, zemin, duvar gibi alanlarla paslanmaz çelik fırça kullanılmalıdır. Muhtemel yosun oluşumunu engellemek adına bu ürün olmazsa olmazdır. Ortalama 2 saat içerisinde havuz temizleme kapasitesine sahip, fırçalı, duvarlara tırmanırken vakum düzeyini arttırıp kaymayı engelleyen ve su hattının bütününü temizleyen robotlarla bu bakımların daha hızlı yapılacağı da akıllarda yer almalıdır.
Havuz bakım ve temizliği başka alan temizliklerine göre oldukça karmaşık ve zordur. Eğer konu hakkında yetkin değilseniz mutlaka Pekcan Havuz gibi bir havuz bakımı konusunda profesyonel olan bir firmadan yardım alınız.