" />
Havuz Temizleme Yöntemleri

Havuz Temizleme Yöntemleri

Yaz sezonunun vazgeçilmez tatil keyfi olan ve serinlemenin en kısa yolu olan havuzların temizliği toplum sağlığını ilgilendiren elzem konulardan biridir. Temizlenmediği zaman hastalık yapan mikroorganizmaların ve yosunların birikmeye başlamasıyla havuz kullanılamaz hale gelir. Bu nedenle çeşitli havuz temizleme yöntemleri iledüzenli temizlik önemlidir. Bu süre günlük, haftalık ya da aylık olabilir. Havuz bakımı Sağlık Müdürlükleri tarafından belgelenmiş olmalıdır. Çünkü; suyun temizliği, içeriği, pH'ı önemlidir.

Havuz Temizleme Yöntemleri

Havuz Temizliğinde Yapılan İşlemler

Havuz temizliğinde uygulanan işlemler; yosun giderici, pH düşürücü, sıvı topaklayıcısı ve klor ile ozon gibi materyallerdir.

Havuz Temizleme Yöntemleri

Filtreleme Yöntemi

Havuz temizleme yöntemlerinden olan filtreleme yönteminde; su filtre yardımı ile süzülerek klorlanır. Klor miktarı fazla olursa kokusu hissedilir. Filtrenin zaman zaman bakım yaptırılması gerekir.

İyonizasyon Yöntemi

Bu tip havuz temizleme yöntemleri elektrotlar yardımıyla suya katılımı sağlanan bakır ve gümüş iyonları ile dezenfeksiyon işlemi yapılır. Bulunması gereken iyon seviyesi 1.4 ppm ve 0.08 ppm aralığındadır. Suda bulunan ve hastalık yapma ihtimali olan bakteri ve mikropların üremesi önlenirken katılan kimyasalların kanserojen etkisi de en aza indirgenmiş olur.

İlaçlama

İlaçlama yönteminde kullanılan ilaç seviyesi için zaman zaman yapılacak su tahlili ile miktar belirlenebilir.

Yosun Önleyiciler

Yosun üremesi havuz temizleme yöntemleri arasında en fazla karşılaşılan sorunlardan biridir. Klor seviyesi düşmesi halinde hemen ortaya çıkan bir durumdur. Bunu önlemek için çeşitli kimyasallar kullanılır.

Topaklayıcı Ve Çöktürücüler

Filtreden geçmeyen bazı parçaları birbirine yapıştırarak topaklayan ve çöktüren temizleyicilerdir. Tüm bu malzemelere en kolay şekilde www.havuzdayim.com linkinden ulaşmak mümkündür.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.