" />
Havuz Kimyasalları Nasıl Depolanmalıdır?

Havuz Kimyasalları Nasıl Depolanmalıdır?

Kimyasal sıvıların en büyük sorunlarından birisi depolanması ve saklanma koşullarıdır. Hayatımızdaki yapılar içerisinde pek çok farklı kimyasal madde depolanır. Depoları oluşturan bu yapıların sağlamlığı, güvenilirliği depolanan kimyasal maddelere ve özelliklere göre farklılık göstermektedir.

Havuz işletmesi içerisinde kullanılan havuz kimyasalları depolanma koşulları açısından bir çok dikkat edilecek unsur içerir. İnsan sağlığı ve güvenliği açısından göz önünde bulundurulması gerekenler vardır.

Havuz Kimyasalları Nasıl Depolanmalıdır?

Havuz Kimyasalları Depo Alanları

Sıvı kimyasallar bulundukları kapları sürekli zorlayan maddelerdir. Özellikle havuz pH düşürücü olarak kullanılan sıvı asit ihtiva eden kimyasallar kullanılması kadar depolanması da en tehlikeli ürünlerdir. Oluşabilecek ufak bir sızıntı dahi insan hayatını tehlikeye atacak büyük bir olaya dönüşebilir. Kapalı bir ortam güvenlik açısından en iyisi olacaktır. Ayrıca havuz suyuna karışabilecek kadar yakın bir alanda depolama yapmak herhangi bir sızıntıda kimyasalın suya karışabileceğinden dolayı istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.

Depo alanlarının kimyasalların paket ve kutularına zarar verecek nemden uzak olması, iyi bir havalandırmaya da sahip olması ideal olacaktır.

Bu tür kimyasalların depoları havuz işletmecileri dışındaki kişilerin rahatlıkla ulaşabilecekleri alanlarda kurulmaması ve bulunmamalıdır. Depoların kapıları rahatlıkla açılamamalıdır. Kilitler ile kapılar desteklenmelidir. Depo alanı, havalandırma için kullanılan pencere ve benzer aralıklar meraklı çocuklar ve davetsiz hayvanların giremeyeceği şekilde önlemler ile donatılmalıdır.

Tüm pencere ve kapılardaki önlemlere rağmen fare, sıçan gibi sürüngenlerin paketlemeye ve kutulara zarar vereceğini öngörmelisiniz. Bu sebeple bu alanları bu tür zararlılara karşı engellemeler ile donatmak iyi bir fikirdir.

Asla paketler üst üste yığılarak depolanmamalıdır.

Depolanan havuz kimyasallarının muhteviyatına dikkat edilmelidir. Bir çok kimyasal tek başlarına tehlikeli olmasa da başka kimyasalları ile birleşince zehirli gaz çıkışına, yanmalara hatta patlamalara sebep olabilir. Bu sebeple farklı kimyasallar mümkünse farklı alanlarda depolanmalıdır. Önemsiz olarak gördüğünüz ev temizlik ürünleri gibi kimyasallar dahi bu kimyasallar ile yan yana konulmamaya çalışılmalıdır. Bir çok ev temizlik ürünü bir zehirli, yanıcı, patlayıcı bir kimyasal birleşimi olabilecek özellikler içerir.

Depo alanlarında yangına karşı önlemler mutlaka alınmalıdır. Nasıl olsa havuz yakında, herhangi bir yangın durumunda suyla söndürürüz düşüncesi tamamen tehlikeli ve yanlıştır. Bir kimyasal yangını diğer yangınlardan farklıdır. Su ile müdahale kimyasal yangınlarını daha da büyütebilir. Bu sebeple kimyasal yangınları için kullanılan yangın tüplerini yakınlarda bulundurmak ve yangın tesisatı kurarken bu noktayı dikkate alarak tesisat kurulmalıdır.

Tercih edilmese dahi bir yeraltı deposunda depolama yapma durumundaysanız, duvarların beton olmamasına ve kaçak yapan çatlaklar bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Bu tür kapalı alanlara da girerken solunum maskesi gibi önlemleri yanınıza almayı ihmal etmemelisiniz. Olası bir sızıntı durumunda içerideki hava öldürücü bir hal alacaktır.

İşletme personeliniz bu havuz kimyasallarını kullanma durumunda ise mutlaka iş güvenliği firmanızca tehlikeli madde kullanım eğitiminden geçmiş olmalarını sağlayınız. Acil bir durumda ilkyardım bilgilerinin yeterli olduğundan emin olunuz. Eğer yeterli bilgi ve eğitime sahip personel durumunuz yok ise mutlaka Pekcan Havuz gibi deneyimli ve bilgili profesyonellerden yardım alınız.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.