" />
Havuz Bakımı Yaptırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Havuz Bakımı Yaptırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Havuz bakımı belli aralıklarla ama sürekli ve düzenli periyotlarda yapılan işlemler serisidir. Bu periyotlarda hem havuz içi bakım hem de temizlik işlemleri söz konusu olmaktadır. Havuz bakımı mutlaka uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Çünkü doğru bir şekilde havuz bakımı ve temizliği yapılmadığında sağlık açısından tehdit edici unsurlar söz konusu olur. Bu nedenle mutlaka havuz işlemlerinden sorumlu ve konu ile ilgili bilgi sahibi firmalar ile görüşülerek, uzmanlardan destek alınmalıdır. Havuz bakımı öncelikli olarak havuz doldurulmadan önce yapılmalı, havuz doldurulduktan sonra gerekli kontroller yapılmalı ardından da günlük, haftalık ve aylık olarak havuzun genel bakım ve temizliği işlemleri uygulanmalıdır.

Havuz Bakımı Yaptırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Havuz Dolumundan Önce ve Sonra Yapılması Gerekenler

Havuz dolumundan önce mutlaka havuzun taban ve duvar kısımları havuz temizlik malzemeleri ile tamamen hijyenik şekilde temizlenmelidir. Temizlikten sonra havuzun taban ve duvar kısımlarına yosun önleyici maddeler sürerek, yaklaşık 1 saat kadar bekletilmeli, son aşamada hijyenik su ile havuz dolum işlemi yapılmalıdır. Havuzun dolumundan sonra kullanıma hazır hale getirmek için bazı kontrollerin de yapılması gerekir. Öncelikle, sağlık açısından da oldukça önemli olan pH seviyesi mutlaka 7.2-7.6 değerleri arasında olmalıdır. Havuz içerisine çökeltici atılarak, su içerisinde bulunan partiküllerin dibe çökmesi ve filtrelere takılmadan temizlenmesi sağlanır. Klor, yosun öldürücü ve diğer havuz temizleyici maddeler su içerisine bırakılarak 24 saat kadar suyun hijyenik hale gelmesi beklenir.

Havuzun Genel Temizliği

Havuzun taban ve duvar kısımlarının temizlik işlemleri 2 günde bir yapılmalıdır. Temizlik yapılmadan önce mutlaka suya bir çökeltici atılması gerekir. Eğer, tabanda biriken çökelti miktarı fazla ise filtrelere gönderilmeden, su ile tahliye edilmesi gerekir. Genel temizlik işlemi sırasında havuz ile ilgili yapısal bir sorun varsa mutlaka uzman firma ile görüşülerek, havuz tamirinin de bir an önce yapılması sağlanır. Aksi halde, havuz içerisinde bulunan bir çatlak ya da malzemelerdeki bir sorun ilerde daha büyük ve masraflı problemlere neden olabilir. Temizlik aşamasında motor ön sepetleri ayrıca temizlenmelidir. Kum filtresi ters yıkama işleminden sonra havuz gerekli klor, pH ve ısı ölçümünden sonra hazır hale getirilir.

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz kullanımı sadece temizlik açısından değil havuzu kullanan bireyler açısından da önem taşımaktadır. Bu nedenle, mutlaka bireyler havuz kullanımında mantar enfeksiyonunu önleyici kimyasalı kullanarak, havuza giriş yapmalıdır. Bu uygulama ile suyun kirlenme oranı 10 kata kadar düşürülebilmektedir. Havuz içerisinde farklı kimyasallar, kremler ve parfüm gibi esanslı ürünler kullanılmamalı, sigara ve yiyecek tüketimi kesinlikle yapılmamalıdır. Havuz içerisinde ya da havuzun çevresinde herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda derhal yetkililere olayla ilgili bilgi verilmelidir.

Makale: smartien.com

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.