" />
Beton Gölet Yapımı

Beton Gölet Yapımı

Beton havuzlar, uygun şekilde inşa edilirse kullanımı ömür boyu sürebilir. Beton havuzlar, galonajın yüzey alanına oranını artırmak için dikey duvarlarla inşa edilebilirler. Bununla birlikte, bu malzeme genellikle pahalıdır ve kurulması için çok fazla beceri gerektirir. Bu yüzden bir beton havuz yaptırılacağı zaman çalışılacak firma için referans istenmesi ve araştırma yapılarak firmanın mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Aksi durumda ortaya çıkacak olan kötü inşa edilmiş bir göletle, kurması gerekenden daha fazla bakım, onarım ve değiştirme durumuyla karşı karşıya kalınacaktır. Son zamanlarda artış gösteren yeni sentetik yapı malzemelerinin popülaritesinin ana nedeni bu durumdan kaynaklanmaktadır.

Beton Gölet Yapımı

Bir beton göletin temel yapısı, liner göletlerin yapısını takip eder durumdadır. Beton gölet yapımında kullanılacak olan beton 4 ila 6 inç kalınlığında olmalıdır. Kurulması planlanan göletin boyutları belirlendikten ve bir taslak oluşturulduktan sonra, tüm havuzun toprağı kazılmalıdır. Kururken ve kürlenirken betonu tutmak için formlar oluşturulmalıdır. Beton takviye çubukları büyük kesilmeli ve yapıya yerleştirilmelidir. Beton döküm aşamasındayken genelde bir günde ve bir parça halinde dökülmelidir. Ancak ebat büyükse bölümler halinde dökülmelidir. Dökme işleminde alttan başlanmalıdır. Ardından yanlar, raflar ve en son olarak ta üst kısım ve kenar etrafındaki alanlar betonlanmalıdır. Döküm işlemi dikkati bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü dökme sırasında kesitlere dökülen herhangi bir birleşme noktası, ilerleyen zamanlarda sızıntı yeri meydana getirebilir ve toprağın değişen yönlerinde zayıflık oluşturabilir. Bu yüzden bu noktalar oldukça kritik bir öneme sahiptir. Alternatif bir seçenek olarak betonu formsuz bir şekilde dökmek, basitçe duvarlara eğilmek ve betonu yerinde tutmak için daha kalın beton dökülebilir. 

Arka bahçede bir beton gölet inşa edildikten sonra, suyun pH'ını etkileyecek temel beton yapısını düzeltmek için arıtılmalıdır. Suyun pH derecesi inşaattan sonra bir süre periyodik ayarlamaya ihtiyaç duyabilir. Son olarak, göletin doğru görünmesi için betonun rengi değiştirilmelidir. Bir havuz boyası ya da koyu renk pigmentli bir duvar sızdırmazlık maddesi uygulanabilir. Bu, dibi gizleyerek göletin pH ayarını daha ılımlı hale getirecektir.

PAYLAŞ :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.